Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Lespraktijk

 

Zangles
Voor wie graag zijn/haar zangstem verder wil ontwikkelen,
gevorderde amateurs en (semi-)professionals.
In een sfeer waarin je je op je gemak voelt word je aangemoedigd onbekend terrein te betreden. Vanuit het spreken worden er grenzen verlegd, middels stimulaties kan een stem geleidelijk krachtiger /lichter/ warmer/ voller/ helderder worden, het zingen gaat steeds gemakkelijker. Liduin leert je zingen met lef en liefde.

Cursus stemvorming
Voor groepen met het doel gezamenlijk de koorklank te verbeteren, met aandacht voor natuurlijk stemgebruik. Streven naar verstaanbaarheid, zuiverheid, balans, nuances in dynamiek, kortom: kwaliteit.

Workshop Bestemming

ontmoetenen verbinden door zang in speelse vormen zoals circle-songs en diversewijzen van (geleide-) improvisatie.  expressie buiten de gebaande paden...

Audities
Hulp bij het kiezen van geschikt repertoire, presentatie en plaatsen van puntjes op de i.

Muziektheorie
Voor vragen m.b.t. het notenschrift, notenwaarden, maat en ritme, toonladders, intervallen (solfège), tempo, dynamiek etc..

Toelating conservatorium
Gevorderde zangers die zich voorbereiden op het toelatingsexamen aan het conservatorium of die studeren aan de Schumann Akademie (voorheen staatsexamen) begeleid ik op dit traject.

Muziek als examenvak op HAVO of VWO
Deskundige begeleiding bij het leren gebruiken en ontwikkelen van de stem voor leerlingen die muziek als examenvak hebben.

Cursus Balkanzang
Balkanmuziek wordt gekenmerkt door verrassende ritmes, onregelmatige samengestelde maatsoorten en spannende dissonanten. Sommige melodiën zijn melancholiek, andere vrolijk of opzwepend, vaak gebaseerd op oude (kerk-)toonladders. Je leert de groovy en pakkende wijsjes geleidelijk, ook meerstemmigheid komt uitgebreid aan bod.

Klik hier voor meer informatie >>